ORAŠJE

Motosezona u Orašju počela blagoslovom motorista i motora, neki stigli i iz dijaspore

storyeditor/2024-04-07/motori.png
08.04.2024.
u 16:34

Posmrtno je dodijeljeno pet priznanja i primljeno devet mladih motorista u motoobitelj MK Posavac Orašje

U župi blaženog Alojzija Stepinca u Orašju upriličen je drugi blagoslov motora i misno slavlje za članove Motokluba Posavac Orašje. A koliko su motori popularni u Posavini, potvrđuje dolazak čak oko 100 motorista. Svetu misu predvodio je župnik fra Bono Kovačević. Molitvu za sigurnost u prometu pročitala je članica spomenutog motokluba Nada Oršolić. U prigodnoj propovijedi fra Bono je nazočnima uputio nekoliko savjeta kako i u tim trenucima biti bolji kršćanin. Pročitao je i smjernice za vozače koje je 24. svibnja 2007. preporučio Papinski savjet za pastoral migranata i putnika, a koje vrijede i danas. Potaknuvši ih da ih nastoje primjenjivati svakodnevno, poželio im je sretan put i blagoslovljenu svaku vožnju.

Ispred platoa župne kuće fra Bono je zazvao Božji blagoslov i blagoslovio sve motoriste i njihova prijevozna sredstva. Zaželio im je sretnu i sigurnu vožnju i da po zagovoru sv. Kristofora budu dobri sudionici u prometu. Nakon blagoslova sudionici su se uputili na kamp za članove Motokluba Posavac Orašje i nastavili zajedničko druženje. Stigli su i motoristi iz dijaspore, prevalivši neki od njih i više od 1000 km kako bi došli na svečanost otvorenja motosezone. Nisu izostali ni prijatelji posavskih motorista, uz ostale, Zagorski orlovi. - Hvala Bogu što smo od prošle godine u istom brojnom stanju jer nitko nije stradao. Ovo je važan datum za sve motoriste jer počinjemo živjeti punim plućima, vozimo i družimo se s ostalim bajkerima.

Nakon mise prisjetili smo se, prije svega, posmrtno bajkera: Pave Ivkića - Pavlina, Jose Benkovića, Zvonka Džoića - Đovanija, Ante Filipovića - Nurke i Andrije Vukovića. Ujedno, mi smo i službeno primili devet novih članova u motoobitelj jer članovi Moto kluba Posavac imaju obvezu jednogodišnjeg stažiranja u kojem svojim ponašanjem u prometu i radom u klubu zasluže prijam u članstvo - kazao je predsjednik MK Posavac Orašje Ivo Filipović. Inače, MK Posavac Orašje ima 220 članova, ali i najstariju motomanifestaciju - Međunarodne motosusrete s čak tri i pol desetljeća održavanja. Već su se pripremili za veliku motofeštu od 1. do 5. svibnja. Kamp su uredili, a očekuju minimalno 2000 motora iz cijele Europe. Dolaze tri benda, a među njima i Osmi putnik. Prvi put led će probiti i s novom vrstom glazbene zabave uz tamburaše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?