organiziran Sajam poslova 2022.

Mostarskim studentima ponuđeni sezonski poslovi u Hrvatskoj

sezonci
VL FOTO
22.03.2022.
u 14:49

Na Sveučilištu u Mostaru (SUM) u utorak je organiziran Sajam poslova 2022. kojim se mostarskim studentima nastoji olakšati pronalazak sezonskog posla.

 

Sajam je organizirao Studentski zbor SUM-a u saradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom (HGK), a njegov cilj je povezati poslodavce koji se susreću s problemom nedostatka radne snage, ponajprije u sezoni, sa studentima koji imaju uvjete i želju za sezonski rad.

Predstavnik Hrvatske gospodarske komore Split Joze Tomaš izrazio je nadu da će svi zainteresirani studenti imati priliku da rade u primjerenim tvrtkama.

- Ovo je treći sajam koji ponovo ulazi u neku neizvjesnost, neizvjesnu godinu ali vjerujem da će to biti iza nas tako da ćemo moći vrlo konkretno krenuti s razvojem poslovanja i svi studenti će imati mogućnosti rada u našim primjerenim tvrtkama, bilo da je riječ o turizmu, o trgovini, o charter kompanijama i svemu onom što je vezano za turizam – kazao je Tomaš.

Naglasio je kako je važno odmah početi raditi studentski posao.

- To je ono što nas čini sretnim, zadovoljnim. Uči nas nekakvim novim radnim navikama i doista smo sretni što smo to ove godine mogli ponovno organizirati na Sveučilištu u Mostaru. Nadam se da će sljedeće godine biti nastavak ove priče – poručio je Tomaš.

Dodao je kako su poslodavci pokazali interes i za održavanje IT sajma.

- Naši poslodavci iz Dalmacije su pokazali određeni interes da sličan sajam organiziramo isključivo vezano za IT industriju, tako da vjerujemo da ćemo u dogledno vrijeme organizirati sličan sajam jer je poznato da IT industrija nije toliko vezana za lokaciju gdje pojedini djelatnik mora raditi i vjerujem da ćemo u skoroj budućnosti ovdje imati i jedan IT sajam – poručio je Tomaš.

Predsjednica Studentskog zbora SUM-a Ivana Rašić naglasila kako je ovo već treći put da se Sajam sezonskih poslova održava u Mostaru te da su izuzetno zadovoljni odazivom studenata.

- Dosta studenata je prethodne dvije godine pronašlo sezonski posao koji odgovora njihovim kvalitetama i njihovim željama i zadovoljni smo – zaključila je Rašić.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?