VRIJEME

Mostarci uživali na plus 17, a Sarajlije na snijegu

sunce
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
10.03.2014.
u 08:55

Već od srijede dnevne temperature će biti znatno više i iznosit će od 10 do 19 stupnjeva

Nakon hladnog vala koji je u dijelovima BiH u proteklom tjednu donio tmurno i kišovito vrijeme, konačno nam dolaze sunčana i toplija razdoblja. “Danas i sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, bez padalina. Već u utorak poslijepodne bit će više sunčanih razdoblja. Od srijede do kraja tjedna zadržat će se sunčano i toplo vrijeme“, kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu. Novi radni tjedan započet će niskim jutarnjim temperaturama koje će se kretati od -2 do 3, na jugu do 8 stupnjeva, a dnevne temperature od 7 do 12, na jugu do 15 stupnjeva.

Već od srijede dnevne temperature će biti znatno više i iznosit će od 10 do 19 stupnjeva. Sunčano i lijepo vrijeme izmamilo je tijekom proteklog vikenda brojne Bosance i Hercegovce u prakove i šetnje uz rijeku na ulice, u šetnju, a ljubitelji zimskih sportova posljednji dan vikenda uživali su na Bjelašnici. Veliki broj građana odlučio je iskoristiti nove snježne padaline na ovoj bosanskohercegovačkoj planini kako bi, nakon loše zimske sezone, još malo uživali u zimskim sportovima. Dovoljna količina snijega bila je povod da većina građana jučerašnji dan provede uživajući u snijegu i svježem planinskom zraku. Prilično visoke temperature koje su bile neuobičajne za ovu zimu, uzrokovale su topljenje ionako slabog snježnog pokrivača na bh. planinama, zbog čega su ljubitelji snježnih radosti ostali zakinuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?