oštra napomena radnicima

Mostar: Radnicima zabranjeno sjedenje i naređeno stalno čišćenje

Klix
27.08.2019.
u 14:27

Težak položaj radnika u ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, niske plaće i nerazumni zahtjevi poslodavaca, razlozi su kontinuiranog odlaska građana BiH u druge zemlje. U moru primjera je i to kako jedan ugostiteljski objekt u Mostaru traži od svojih radnika stalno čišćenje poslovnog prostora te prijeti kaznom oduzimanja 20 KM za svaki prekršaj. 

"Zabranjeno je sjedenje za stolom, uvijek se ima što raditi", stoji u napomeni radnicima uz jasno navođenje svih obveza, piše Klix.ba. 

Foto: Klix

Selvedin Šatorović, predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, kaže kako nisu čudni brojni odlasci iz naše zemlje kad se zna kroz što sve ovdje prolaze. 

"Kada ste izloženi na milost i nemilost poslodavca da vam dadne plaću koliku on želi, da inspekcije neadekvatno štite radna prava, odnosno selektivno provode zakonska rješenja, možemo reći da nitko ne može osuđivati one radnike koji odlaze iz zemlje", kazao je Šatorović. 

Dodaje kako je primjetno kako se brojni ugostiteljski objekti zatvaraju jer nedostaje adekvatne radne snage, jer svi koji imaju znanja iz te oblasti odlaze u zemlje zapadne Europe gdje budu dobro prihvaćeni. 

Ovakav odnos dovest će do situacije da Bosna i Hercegovina više neće imati potrebnu radnu snagu, a mnoge djelatnosti, kao što je ugostiteljstvo, to već osjete. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije