Rekordna sezona

Mostar ovog ljeta doživljava turistički bum: “Jednocifreni brojevi putnika su prošlost”

Zračna luka Mostar
N1
10.08.2023.
u 09:05

Ovog ljeta Mostar je doživio pravi turistički bum. Stalno se traži mjesto više – počevši od parkinga, pa do ugostiteljskih i smještajnih objektata.

Pred turističkim radnicima je srce sezone, mjesec kolovoz od kojeg očekuju mnogo. Rekordnu sezonu već sada bilježi grad na Neretvi. Pojedine dolaske gostiju olakšali su i novi letovi na mostarskoj zračnoj luci koji ove sezone bilježi napredak od 40 posto u odnosu na prošlu godinu.

Jednocifreni brojevi putnika za sada su prošlost. Zrakoplovi Croatia Airlinesa koji iz Mostara do Zagreba lete tri puta tjedno, mjesečno donose oko 800 putnika, a tu je i redovni čarter let za Fođu, javlja N1

“Negdje oko 40 posto smo jači nego prošle godine i cilj nam je da u narednom razdoblju imamo jednu liniju više i baren jedan putnik više, ali je to pozitivnije nego sezonu prije”, istaknuo je za N1 Marko Đuzel, v.d. direkotra Zračne like Mostar.

Samim tim i turistički radnici bilježe pozitivnije rezultate. Ovog ljeta Mostar je doživio pravi turistički bum. Stalno se traži mjesto više – počevši od parkinga, pa do ugostiteljskih i smještajnih objektata.

“Ovdje je prelijepo. Već smo jednom bili, i super smo se proveli. Sad idemo ponovno u razgledanje i uživanje. Cijela atmosfera nam se u ovom gradu sviđa”, rekla je turistkinja iz Njemačke.

Ključne riječi

Komentara 1

HA
Habuhabuhabu
12:48 10.08.2023.

Kao da je aerodrom zaslužan za turistički boom. Smiješno. Zahvaliti ljudima koji su obnovili porušene kuće i napravili hotele, zahvaljujući kojima imaju koristi upravo oni što su sve i srušili. Ali eto, ti se novci njima malo drugačije računaju.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?