Ravnatelj SKB Mostar

Mostar: Jedan pacijent na respiratoru, dodatne ekipe prebačene u 'COVID bolnicu'

06.07.2020.
u 18:00

- Naša 'COVID bolnica' je spremna za daljnji prijem pacijenata. Dodatne ekipe smo prebacili u 'covid bolnicu', imamo jednoga pacijenta na respiratoru i nije nam ostalo mnogo toga osim da pratimo stanje i svakodnevno mu se prilagođavamo - rekao je Kvesić

Ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić rekao je za Pogled.ba kako bolnica i dalje funkcionira normalno unatoč sve većim problemima s porastom broja zaraženih koronavirusom. 

- Naša 'COVID bolnica' je spremna za daljnji prijam pacijenata. Dodatne ekipe smo prebacili u 'COVID bolnicu', imamo jednoga pacijenta na respiratoru i nije nam ostalo mnogo toga osim da pratimo stanje i svakodnevno mu se prilagođavamo - rekao je Kvesić.

Dodao je kako operacijski program i dalje radi neometano, kao i sve klinike na SKB Mostar.

- Za sada nemamo dodatnih problema i nadamo se da će tako ostati. Vidimo da broj zaraženih i dalje raste, naravno da nismo oduševljeni s tim, ali naše je da se borimo. Mislim da možemo odgovoriti na sve izazove, imamo dovoljno ljudi i znanja da se možemo oduprijeti problemima koje nam predviđaju kada je koronavirus u pitanju - rekao je Kvesić.

Još jednom je poslao apel svima da se pridržavaju mjera koje je postavila struka, te tako pomognu smanjenju broja zaraženih koji se ovih dana broje u stotinama. U suprotnom, problemi s kojima se danas suočava zdravstveni sustav zbog koronavirusa biti će zanemarivi u odnosu na one koje ćemo imati ako se broj zaraženih nastavi povećavati ovim tempom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?