14. veljače

Mostar i ove godine plesom protiv nasilja

ilustracija
13.02.2019.
u 10:51

Na Španjolskom trgu u Mostaru u četvrtak, 14. veljače bit će upriličena plesna revija kojom će Grad na Neretvi, šestu godinu zaredom, podržati globalnu kampanju protiv nasilja nad ženama "One Billion Rising" (V-day).

Aktivistice, psihologinje i kulturne radnice iz Mostara prepoznale su važnost ovog događaja te odlučile da se svake godine pridruže pokretu i obilježe 'V-dan' u gradu na Neretvi, priopćili su organizatori.

Uz pomoć plesnih klubova (PS Flash, Ps B-dance, MO-stars, ŠPK Zrinjski, Mostarske mažoretkinje, Erigo, Pro-dance) i nevladinih udruga kroz ples se želi ukazati na problem nasilja koji sustavno uništava živote obitelji i utječe na razvoj čitavog društva.

"Ples u ovoj kampanji savršeno predstavljanja slobodu tijela i duha, izraza emocija i energičnog kretanja u prostoru. Svaka žena, djevojka ili djevojčica, svako živo biće ima pravo na tu slobodu - netaknutu i nenarušenu nasiljem ili nekom drugom vrstom represije. Svjesni smo da ovom kampanjom ne možemo promijeniti svijet, ali definitivno možemo skrenuti pažnju na probleme koji nas tište i solidarisati se sa žrtvama nasilja i nepravde", stoji u priopćenju. 

Organizatori ističu kako ove godine kampanja "One Billion Rising", pored svog osnovnog cilja, ima i dodatni cilj, a to je solidarisanje s pokretom "Pravda za Davida" te "Pravda za Dženana".

Kampanja će početi plesom na Španjolskom trgu u 16:30 sati, nakon čega će biti upriličena zajednička šetnja podrške do Mepas Malla, gdje će ples biti nastavljen.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije