Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru

Mostar domaćin znanstvene konferencije o odnosima s javnošću

fafasf
29.11.2016.
u 14:15

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru traje dvodnevna Međunarodna znanstveno- stručna konferencija "PR day Mostariensis" na kojoj su se okupili stručnjaci odnosa s javnošću iz BiH i regije.

Po riječima predsjednika Organizacijskoga odbora Konferencije i dekana Filozofskog fakulteta Zorana Tomića, na tom znanstvenom skupu okupili su se i teoretičari i praktičari kako bi razmijenili svoja iskustva te prezentirali što se novo događa u svijetu odnosa s javnošću.

- Važno je reći da se mijenja javnost i mijenjaju se komunikacijski kanali. Više ne možemo govoriti u kategorijama mainstream medija i kategorijama novih medija. Moramo govoriti o kategoriji integrirane komunikacije, odnosno konvergencije medija - kazao je Tomić.

Govoreći o odnosima s javnošću u BiH, istaknuo je kako se na tom polju svaki dan ide naprijed, iako još treba puno toga uraditi kako bi domaća PR struka došla na višu razinu.

- U usporedbi sa zemljama u regiji, možda su Hrvatska i Slovenija jedan korak ispred nas. Kod njih postoji jača konkurencija i veća svijest donositelja odluka o važnosti odnosa s javnošću. BiH u svim segmentima društva prolazi tranzicijske procese pa tako i kada su u pitanju odnosi s javnošću - istaknuo je Tomić.

Dekan zagrebačke Visoke škole za komunikacijski menadžment "Edward Bernays" Damir Jugo, uspoređujući PR stuku u BiH i Hrvatskoj, kazao je kako ne treba u startu podcjenjivati bh. PR struku i precjenjivao hrvatsku PR struku.

- Mi smo u Hrvatskoj došli do jedne točke gdje se struka jako brzo proširila, ali napravila se greška jer se nije vodilo računa o vlastitoj reputaciji. Onda se dogodilo i nekoliko afera koje su se, potpuno neopravdano, zalijepile na odnose s javnošću. Ne smijemo si dopustiti da u 'postolara bude najlošija cipela' - poručio je Jugo.

Gost konferencije "PR day Mostariensis" u utorak je bio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg koji se kratko osvrnuo na nezaobilaznu ulogu i značaj odnosa s javnošću u današnjem društvu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?