Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mostar dobiva Udrugu profesora i nastavnika sporta

26. travnja 2019. u 14:31 0 komentara 37 prikaza

Osnivačka skupština za formiranje Udruge profesora i nastavnika sporta grada Mostara održana je u petak na inicijativu zagovaračkog tima projekta "Život nije Instagram...Vježbaj".

Na mjesto predsjednice Skupštine profesora i nastavnika sporta grada Mostara izabrana je Ivana Džidić, a za potpredsjednika Danijal Veledar. Funkciju predsjednika Upravnog odbora obavljat će Džemal Jašarević, a  potpredsjednika Teo Jergović. Članove Upravnog odbora čine Sanja Bajgorić, Slobodan Gušić i Semir Hodžić.

Skupštini su nazočili nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola grada Mostara koji su prepoznali značaj formiranja Udruge.

Udruga profesora i nastavnika sporta grada Mostara prvenstveno ima za cilj zajedničko rješavanje problema s kojima se susreću, organiziranje različitih zajedničkih natjecanja i aktivnosti, kao i apliciranje na različite projekte koji će doprinijeti razvoju i kvaliteti izvođenja nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja.

Financijska sredstva za registraciju i formiranje Udruge osigurana su kroz projekt "Život nije Instagram...Vježbaj" koji je inače dio projekta "Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH" kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Konzorcij za zagovaranje zdravih životnih stilova u lokalnoj zajednici Asocijacija XY i Boram u partnerstvu s Federalnim ministarstvom zdravstva i Svjetskom bankom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.