Počinje obuka

Mostar dobiva i profesionalne "dadilje"

dadilja
13.05.2016.
u 11:54

Tim Socijalno – edukativnog centara je kreirao obuku za „Dadilje“. Obuku će provoditi Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno – edukativni centar“ Mostar, a trajat će tri mjeseca tj. 226 nastavnih sati

U životu svakog roditelja dođe trenutak kada treba pomoć u čuvanju djeteta, a s tim trenutkom dolazi i veliko pitanje – kome prepustiti brigu? Sigurno da će i obitelj i prijatelji pomoći, ali što je s dadiljama kao profesionalcima? 
Dadilja je osoba, koja čuva, njeguje i vodi brigu o razvitku i sigurnosti jednog djeteta ili više djece predškolske i rane osnovnoškolske dobi. Uglavnom radi u domu djeteta i najčešće u vrijeme odsutnosti roditelja. Dadilja uz komunikaciju s roditeljima, izrađuje svakodnevni plan svog rada i aktivnosti djeteta, koji joj omogućuje samostalnu brigu o njezi i odgoju djeteta od dojenačkog (od 6 mjeseci) do ranog školskog uzrasta. 

Često se dadilja odabere po preporuci – poznajemo nekog i sigurni smo da ima strpljenja s djecom i možda ima i iskustva u čuvanju djece i to su nam jedini pokazatelji stručnosti.

A zašto mora biti tako? Zar dadilja ne može biti netko za koga smo sigurni da će provoditi kvalitetno vrijeme s djetetom, poznavati osnovne faze u razvoju djeteta, pravilno hraniti i oblačiti dijete te provoditi vrijeme u igri koja doprinosi socijalizaciji i učenju? A što u slučaju nekih hitnih stanja? Zar ne može dadilja biti netko tko će znati pravilnoreagirati u situaciji i pružiti odgovarajuću pomoć?

Naravno da može i upravo zahvaljujući roditeljima i dadiljama koje žele profesionalno obavljati svoj posao tim Socijalno – edukativnog centara je kreirao obuku za „Dadilje“. Obuku će provoditi Ustanova za obrazovanje odraslih „Socijalno – edukativni centar“ (SEC) Mostar, a trajat će tri mjeseca tj. 226 nastavnih sati. 

Kroz pet modula nastave, polaznici će tijekom teoretske i praktične nastave naučiti kako njegovati i hraniti dijete u skladu sa standardiziranim procedurama za pojedini uzrast, te pripremiti uvjete za odmor djeteta. Kako poticati razvoj djeteta u svim njegovim razvojnim oblastima. Naučit će sve aspekte brige o cjelokupnom razvoju djeteta, kroz kreiranje, biranje i organiziranje igara i aktivnosti, te asistiranju pri izradi školskih i domaćih zadataka. Veći
dio nastave je praktični rad koji će se održavati u javnim gradskim vrtićima u Mostaru.

Obuka je namijenjena osobama koje se već bave čuvanjem i odgojem djece ili se žele baviti ovim poslom u budućnosti te svima koji žele nadopuniti svoja znanja i vještine iz oblasti odgoja djece. Broj polaznika je ograničen pa pozivamo sve zainteresirane da dostave prijave u što kraćem i roku i osiguraju svoje mjesto na obuci. Prijaviti se može putem web portala Ustanove www.sec.ba ili na mail mostar@sec.ba, priopćeno je Socijalno - edikativnog centra u Mostaru. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije