PREGOVORI HDZ BIH - SDA

Mostar će se rješavati u paketu s Federacijom

'STARI MOST  PONOVO NEKADASNJA RAZGLEDNICA MOSTARA  SNIMIO S. LASIC'
Foto: VL
06.02.2014.
u 09:14

Dvije stranke su ostale pri ranijim stajalištima, a kako neslužbeno doznajemo, obje strane su svjesne kako će se problemi Mostara rješavati zajedno u paketu s pitanjem ‘Sejdić - Finci’ i promjenama koje se najavljuju u Federaciji BiH

Jučer je u Mostaru održan sastanak izaslanstava gradskih odbora SDA i HDZ-a BiH na lokalnoj razini. Izaslanstva su predvodili predsjednici gradskih odbora dvije stranke Slađan Bevanda i Zijad Hadžiomerović, a tema razgovora je bila promjena Statuta Mostara i provedba odluke Ustavnog suda koja se odnosi na ovaj grad. Dvije stranke su ostale pri ranijim stajalištima, a kako neslužbeno doznajemo, obje strane su svjesne kako će se problemi Mostara rješavati zajedno u paketu s pitanjem ‘Sejdić - Finci’ i promjenama koje se najavljuju u Federaciji BiH. Jedan takav scenarij bi predviđao održavanje lokalnih izbora u Mostaru zajedno s općim izborima ove godine. S obzirom da Mostar već dugo vremena funkcionira bez Gradskog vijeća, a jedina vlast u gradu je gradonačelnik Ljubo Bešlić, sve političke stranke priželjkuju izbore krajem godine i biranje novih dužnosnika. Inače, ovaj sastanak je trebao biti održan u utorak, ali je zbog određenih problema pomjeren za jučer. Usporedo s ovim trebao se održati i sastanak predstavnika dvije spomenute stranke sa županijske razine, ali je on odgođen do daljnjeg. Na sastanku se trebalo razgovarati o funkcioniranju županijske Vlade do kraja ove godine, kao i o mogućim postizbornim koalicijama. Na nedavnom sastanku visokih izaslanstava, koji je održan u Sarajevu, rečeno je da se još jednom aktiviraju pregovori HDZ-a BiH i SDA na županijskoj i lokalnoj razini u HNŽ-u, odnosno u Mostaru.

Najavljeno je kako će u roku od nekoliko dana stručni timovi dvije stranke održati sastanke o temi rješavanja problema u gradu, s naglaskom na komunalna pitanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?