Dani zdravlja

Mostar će pet dana biti veliko lječilište na otvorenom

01.04.2017.
u 08:00

Udruga studenata zdravstvenih studija (HSSA) Sveučilišta u Mostaru od 3. do 7. travnja u Mostaru organizira akciju pod nazivom “Dani zdravlja”.

Tim povodom jučer je na Fakultetu zdravstvenih studija održana press-konferencija, gdje su se medijima obratili predsjednik Udruge Andrej Galić te Nikolina Šimunović i Filip Karakaš, članovi.

- Svi smo svjedoci kako je život sve brži, a zbog toga se događa da građani Mostara vrlo često zaboravljaju na neke osnovne zdravstvene navike.

Upravo zbog toga organiziramo niz akcija u kojima će Mostarci imati prigodu vidjeti u kakvom se zdravstvenom stanju trenutačno nalaze, kazao je Filip Karakaš.

Prema riječima predsjednika Udruge Andreja Galića, tijekom petodnevne akcije grad Mostar pretvorit će se u veliko lječilište na otvorenom, a na više lokacija u gradu bit će održan cijeli niz akcija.

Za zdravlje sugrađana

Galić je nazočnima predstavio program akcije kazavši kako će prvi dan, u ponedjeljak, na Španjolskom trgu biti organizirano mjerenje šećera u krvi te mjerenje krvnoga tlaka.

- Utorak je rezerviran za darivanje krvi, nakon čega će uslijediti zdravi doručak kako bismo pokazali što izbalansirana prehrana znači za zdravlje organizma, kazao je Galić. Prema njegovim riječima, u srijedu će biti održano predavanje o prvoj pomoći i predavanje Edina Brankovića, višestrukoga osvajača medalja u brzom klizanju, dok je za četvrtak planiran obilazak udruga koje skrbe o osobama s posebnim potrebama.

Sportsko druženje

Petak, posljednji dan akcije, bit će organizirano sportsko druženje u Arena Centru te kviz znanja na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, čime će ova akcije biti zatvorena, kazao je Galić. Organizatori akcije pod nazivom “Dani zdravlja” pozvali su svoje sugrađane da se u što većem broju pridruže akciji, napomenuvši kako su sva događanja besplatna. Udruga HSSA akciju naziva “Dani zdravlja” organizira u suradnji sa Sveučilišnom kliničkom bolnicom (SKB) Mostar. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije