APOSTOLSKI NUNCIJ

Mons.Giuseppe Pinto imenovan novim nuncijem u Hrvatskoj

01.07.2017.
u 12:58

Mons. Pinto je naslijedio mons. Alessandra D'Errica. Dolazi s mjesta nuncija na Filipinima, a rođen je 26. svibnja 1952. u talijanskom gradu Noci (Bari)

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa mons. Giuseppea Pinta novim apostolskim nuncijem u Hrvatskoj, a vijest je istodobno u subotu u podne objavljena u Vatikanu i Zagrebu.
Mons. Pinto dolazi s mjesta nuncija na Filipinima, a rođen je  26. svibnj a 1952. u talijanskom gradu Noci (Bari). Za svećenika je zaređen 1. travnja 1978. Inkardiniran je u biskupiju Conversano. Postigao je doktorat iz Kanonskog prava. U diplomatsku službu Svete Stolice ušao je 1. svibnja 1984., a diplomatsku službu obavljao je u apostolskim nuncijaturama Papua Nova Gvineja, Argentina i u Državnom tajništvu Svete Stolice u Odjelu za odnose sa državama, objavila je Apostolska nuncijatura u Zagrebu. Apostolskim nuncijem u Senegalu, Maliju, Gvineji Bisau i u Capo Verde te Apostolskim delegatom u Mauritaniji imenovan je 4. prosinca 2001. a apostolskim nuncijem u Čileu 6. prosinca 2007. Za apostolskog nuncija na Filipinima imenovan je 10. svibnja 2011. Osim materinskog talijanskog jezika govori francuski, engleski i španjolski jezik.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?