U Mišima na Buškom blatu odigran tradicionalni malonogometni turnir ‘Svekar voda 2016.’

Momčad Klišana u finalu boljim izvođenjem šesteraca svladala Pavlinovića Hajduk

16.08.2016.
u 11:00

Ovogodišnji val iseljavanja iz livanjsko-duvanjskog kraja odrazio se i na odigravanje te posjećenost tradicionalnog malonogometnoga turnira “Svekar voda” u Mišima na Buškom blatu. Uz osjetno manji broj posjetitelja u odnosu na ranije godine, iseljavanje čak 22 obitelji iz tog prostorno najvećeg buškoblatskog sela, poznatog odranije i po velikom broju iseljenika uglavnom u Njemačku, Švicarsku i Austriju, glavni je razlog što prvi put momčad Pravih Miložića nije nastupila na turniru jer nije imala dovoljno igrača. Ni ostale momčadi koje su nastupile na turniru nisu bile lišene problema sastavljanja momčadi za poznati turnir miških zaselaka i prezimena.

Sedmodnevni turnir

Zbog pomoći liječenju nesretno stradalog 23-godišnjeg Joze Klišanina, prvi je put turnir “Svekar voda” u potpunosti bio humanitarnoga karaktera i igran je u dva dijela. Uz tradicionalni turnir miških zaseoka i prezimenima, na kojem je nastupilo 10 momčadi, usporedno je igran i županijski malonogometni turnir na kojem je nastupilo 15 momčadi iz Hercegbosanske županije. Sav prihod od turnira namijenjen je liječenju Joze Klišanina zbog kojeg su na županijski turnir bile prijavljene momčadi sastavljene od njegovih prijatelja i kolega iz specijalne policije Hercegbosanske županije.

Nakon sedmodnevnog igranja, ovogodišnji pobjednik turnira miških zaselaka je momčad Klišana koja nosi skraćeno ime istoimenog zaseoka nastanjenog stanovnicima prezimena Klišanin. Klišani su u finalu, nakon neriješenoga rezultata 2:2, na šesterce pobijedili momčad Pavlinovića Hajduk s 3:2. Zgoditke za Klišane postigli su Mirko i Dalibor Klišanin, a za Pavlinoviće Benjamin i Miro Pavlinović. Pri izvođenju šesteraca golove za Klišane dali su Ante, Dalibor i Mirko Klišanin, a za Pavlinovića Hajduk Mario Pavlinović. Vratar Pere Klišanin Peka obranio je odlučujući šesterac koji je donio pobjednički pehar momčadi Klišana. Pehar za pobjedničku momčad primio je kapetan Blaž Klišanin Bau.

Pehar za fair play momčad ove godine pripao je momčadi Puđa koju je predvodio kapetan Mate Puđa Miškov.

Humanost na djelu

Pobjednik humanitarnoga županijskog turnira Hercegbosanske županije bila je momčad Caffe bara Queen iz Vržerala na Buškom blatu. Queenovci su u finalu bili bolji od momčadi Borca iz Drvara rezultatom 3:2. Najbolji strijelac tog turnira bio je Luka Pervan iz pobjedničke momčadi Queen, najboljim igračem proglašen je Jovan Malinović iz Borca, a najboljim vratarom Mateo Miočević. Za završni dan turnira organizatori iz Udruge “Svekar voda” priredili su besplatan vojnički grah za sve posjetitelje turnira. U zabavnom dijelu večeri na otvorenom organizatori su pripremili nastup pjevača Tonija Pavića i Jandre Babića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije