Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Molitva za blagoslov hrane za Uskrs

Zbog nemogućnosti nošenja hrane u crkvu na blagoslov, određeno je da hranu možete blagosloviti u vlastitim domovima.
11. travnja 2020. u 14:42 0 komentara 867 prikaza
Foto: shutterstock

Mnogi vjernici pitaju se ovih dana koju će molitvu koristiti za blagoslov hrane na Uskrs. Jedno od rješenja predložili su franjevci kapucini iz Varaždina na svome Facebook profilu.

Evo što kažu fratri:

"Mir i dobro!

Dragi naši prijatelji, dobili smo mnogo upita vezanih za blagoslov hrane. Zbog nemogućnosti nošenja hrane u crkvu na blagoslov, određeno je da hranu možete blagosloviti u vlastitim domovima slijedećom molitvom:

Uskrsni blagoslov jela

Predmolitelj: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Svi se prekriže i odgovore: Amen.

Predmolitelj: Uskrs je blagdan obnove čovjeka i svijeta. Kristovom smrću i uskrsnućem otkupljen je čovjek i cijeli svemir. Zato nam odsada valja živjeti novim životom. Neka nas svaki obrok podsjeća i poziva na gozbu tijela i krvi Kristove, na ljubav koju je Isus pokazao na posljednjoj večeri i na lomljenje kruha u kojem su učenici prepoznali uskrsloga Gospodina, da u blagovanju blagoslovljene hrane, u zajedništvu svoga obiteljskog stola budemo trajno povezani s uskrslim Gospodinom i živimo kao novi ljudi. Oče naš…

Predmolitelj: Svemogući Bože! Ti si htio da učenici u Emausu prepoznaju Krista uskrsloga u lomljenju kruha. Blagoslovi + ovaj kruh, meso, jaja… da i mi koji ovo budemo blagovali danas i svakog dana našega života s vjerom susrećemo tvoga uskrslog Sina, od njega primamo kruh života te po njemu i sami dostignemo slavu uskrsnuća. Koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

Svi se prekriže govoreći: U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Amen."

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.