Ljubuški

“Moja priča o snovima i nadama” Merjeme Germić

29.04.2016.
u 11:00

Prvo mjesto osvojila je Merjema Germić, učenica osmog razreda OŠ Marka Marulića, s pričom “Moja priča o snovima i nadama”. Drugo mjesto pripalo je Luki Kordiću, učeniku šestog razreda Osnovne škole Tina Ujevića Vitina, za njegov sastavak “Moja trešnja” i treće mjesto Petri Rupčić, učenici sedmog razreda OŠ Ivane Brlić Mažuranić, za priču “Najbolja učiteljica”.

To su rezultati natječaja “Pričaj mi priču...” koji je raspisala Knjižnica Ljubuški, namijenjenog učenicima triju ljubuških osnovnih škola za pisanje kratkih priča.

Nagrada za prvo mjesto bila je tablet 7 koji je darovala tvrtka AT Kerametal Ljubuški, a prigodne nagrade dodijeljene su i za drugo i treće mjesto. Prema riječima Ivice Vizentanera, voditelja ljubuške gradske knjižnice, na natječaj je pristiglo 20 pisanih radova učenika, od kojih je ocjenjivački sud, u sastavu Boris Brkić i učiteljice Sandra Granić i Marija Markota, u uži izbor izdvojio njih osam koje su pročitane na prigodnom literarnom skupu i druženju upriličenom u knjižnici, a potom je proglasio tri najbolje. Pobjednica Merjema Germić nije bila nazočna, a na upit kako se osjećaju, Luka Kordić i Petra Rupčić odgovorili su:

- Nismo očekivali nagradu, iznimno smo zadovoljni i sretni. Volimo pisati, a to ćemo nastaviti i dalje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije