nakon obje doze

Mogućnost za ponovnu zarazu kod cijepljenih je 0,5 posto

CJEPIVO
22.04.2021.
u 08:11

Istraživanje je provedeno na 417 zaposlenika Sveučilišta Rockefeller, koji su dobili dvije doze Pfizera ili Moderne, a samo dvoje su se ponovno zarazili i to dvije žene koje su zaražene južnoafričkim sojem

Za potpuno procijepljene ljude, one koji su primili obje doze, mogućnost da se ponovno zaraze je 0,5 posto, pokazalo je istraživanje objavljeno u New England Journal of Medicine.

Istraživanje je provedeno na 417 zaposlenika Sveučilišta Rockefeller, koji su dobili dvije doze Pfizera ili Moderne, a samo dvoje su se ponovno zarazili i to dvije žene koje su zaražene južnoafričkim sojem, javlja CNN.

Jedna je potpuno zdrava 51-godišnjakinja koja je 19 dana nakon što je primila druga dozu Moderne dobila pozitivan test na covid, a druga je također potpuno zdrava 65-godišnjakinja koja je mjesec dana nakon druge doze Pfizera također testirana pozitivno na covid, a zarazio ju je partner koji nije bio cijepljen, prenosi 24sata.hr. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?