Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Moguće zapošljavanje do šest mjeseci na određeno u javnom sektoru

28. siječnja 2021. u 13:25 0 komentara 204 prikaza

Vlada Federacije BiH je izmjenila i dopunila Uredbu o postupku prijema u radni odnos u javnom sektoru u FBiH, koja je u primjeni od 28. veljače 2019. godine.

Novo rješenje odnosi se na član koji regulira izuzetke od obaveze javnog oglašavanja kod poslodavaca kada je riječ o primjeni otkaza sa ponudom izmijenjenog ugovora o radu, u skladu sa Zakonom o radu i internim aktom poslodavca.

Nadalje, uvodi se ograničenje prijema u radni odnos na određeno vrijeme do šest mjeseci jednokratno tijekom jedne kalendarske godine za određeno radno mjesto, umjesto ranije predviđenog perioda do 120 dana.

Također, uveden je i izuzetak kod mogućnosti prijema u radni odnos na određeno vrijeme najdalje do 12 mjeseci ukupno, za vrijeme proglašenog stanja prirodne ili druge nesreće ili epidemije zarazne bolesti u FBiH, kao i izvanrednog stanja kojeg proglase nadležne institucija.

Za izmjene i dopune Uredbe saglasnost su ranije dali i socijalni partneri u Federaciji BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.