Ferguson:

Moguće pronaći pravedno rješenje o Gradu Mostaru

Ferguson
23.03.2016.
u 16:00

Britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson posjetio je danas Mostar gdje se sastao sa čelnicima gradskih odbora Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice BiH (HDZ BiH), Salemom Marićem i Damirom Džebom, priopćeno je iz britanskog Veleposlanstva.

 Na ovim sastancima razgovaralo se o političkoj situaciji u Mostaru i posljedicama koje neprovođenje odluke Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru ima po stanovnike tog grada.

 Veleposlanik Ferguson izjavio je kako je nakon razgovora s predstavnicima SDA i HDZ BiH u Mostaru uvjeren kako je moguće iznaći pravedno i održivo rješenje za provedbu odluke Ustavnog suda BiH o Gradu Mostaru i podjelu određenih nadležnosti na način kojim se neće ugroziti jedinstvo grada ili podijeliti grad na etničkoj osnovi.

- Ali ovo zahtjeva znatno urgentnije i intenzivnije pregovore kako bi se unaprijedilo obostrano razumijevanje i postigao dogovor - ocjenio je Ferguson, dodajući kako se Mostaru mora pristupiti kao neovisnom pitanju bez da se vezuje za druga politička pitanja.

- Građani Mostara dovoljno su dugo čekali. Izbori se moraju održati u listopadu kako bi grad najzad dobio priliku da okonča razdoblje dugogodišnje stagnacije i ostvari svoj potencijal – zaključio je britanski veleposlanik.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?