Pobožnosti na Veliki petak

Mnoštvo vjernika na Putu križa od Uzarića do crkve Uznesenja BDM te u Kočerinu

put križa župa Kočerin
Foto: Facebook/Župa Kočerin
1/6
08.04.2023.
u 13:51

Tisuće vjernika župa Široki Brijeg i Kočerin na Veliki petak sudjelovalo je u pobožnostima Puta križa. Mnoštvo vjernika sudjelovalo je na tradicionalnom Putu križa od Uzarića do crkve Uznesenja BDM na Širokom Brijegu.

Na Facebook stranici Franjevačkog samostana i župe Široki Brijeg napisano je: “Neka Gospodin usliši svaki korak s molitvom na usnama i skrušena srca svekolikog vjernog naroda u svoju svetu žrtvu uključi.”

Velik broj vjernika sudjelovao je i na Putu križa od središta mjesta Kočerin do kočerinske crkve sv. Petra i Pavla. Potom su u crkvi upriličeni obredi Velikog petka.  Na Facebook stranici Župe Kočerin objavljeno je: “Hvala Bogu za svako vjerničko srce koje se poklonilo Isusu i poljubilo križ.”

Velik petak kršćanski je spomendan Isusove muke i smrti i tog dana nema euharistijskoga slavlja, ne zvone crkvena zvona, oltar je bez križa, oltarnika, svijeća ili cvijeća kako bi se što bolje istaknula Isusova muka i smrt.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije