na rehabilitaciji u Zagrebu

Mladić kojem su slomili kičmu: Uz pomoć robota napravio prve korake

Azur Terzić rehabilitacija
Avaz
03.02.2023.
u 07:36

Mladić je bio podvrgnut teškoj operaciji u Kliničkom centru u Sarajevu, a sada, zajedno s obitelji, vodi borbu za oporavak

Mladi košarkaš KK Igman Burch Azur Terzić kojem je 2. listopada prošle godine slomljena kičma ispred diskoteke u Cazinu, a o čemu je istragu preuzeo FUP, od 10. siječnja je na rehabilitaciji u Zagrebu.

Mladić je bio podvrgnut teškoj operaciji u Kliničkom centru u Sarajevu, a sada, zajedno s obitelji, vodi borbu za oporavak. Ta borba će dugo trajati, jer će oporavak biti težak, potvrdio je za Avaz mladićev otac Saud Terzić.

- Tek je 15-20 dana na toj robotici i ide se korak po korak. Moramo imati puno strpljenja. Rehabilitacija će trajati oko tri i pol do četiri mjeseca, a onda će uslijediti hidroterapija. Borba će sigurno trajati godinu i pol, toliko je medicinski predviđeno - kazao je Terzić.

Obitelj je u Facebook grupi „I ja sam Azur“ podijelila snimku na kojoj se vidi kako je Azur, uz pomoć robota, napravio i prve korake.

Saud Terzić je u ponedjeljak došao iz Zagreba.

- Azur je psihički dobro i vrijedno radi. To je ono što oni traže od njega i to je najvažnije. Nadam se da će na kraju biti dobro - optimističan je otac.

Na pitanje hoće li uskoro biti konkretnih rezultata u istrazi koje vodi Tužiteljstvo USŽ, Saud Terzić kaže kako je istraga još u tijeku.

- Idući tjedan očekujemo nešto konkretno. Preko svog opunomoćenika sam u kontaktu s Tužiteljstvom. To je sve što znam. Uglavnom, vjerujem organima gonjenja, dao sam im punu podršku. Moje je da čekam rezultate istrage. Volio bih da je to jučer, nego danas, ali eto. Istraga je spora i sve to ipak predugo traje - kazao je Terzić.

Iz Tužiteljstva USŽ za Avaz nisu mogli puno toga reći.

- Ono što vam u ovom trenutku možemo reći jeste da je u dosadašnjem tijeku provođenja radnji dokazivanja, pod nadzorom i prema nalogu Tužiteljstva USŽ, saslušano više od 60 svjedoka, pribavljen je veliki broj naredbi za pretres i vještačenja, te je u tijeku vještačenje videosnimaka, čiji se završetak očekuje u narednom razdoblju. Kada sve ove radnje budu provedene, a provode se kontinuirano i intenzivno, može se očekivati donošenje konačne tužiteljske odluke u ovom predmetu - navodi glasnogovornica Tužiteljstva USŽ Bihać Irena Marjanović-Čavkić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?