"Danas nismo, sutra jesmo"

Mladi volonteri u akciji – vizijom oslikali Kladušu u budućnosti

02.08.2023.
u 08:49

- Projekt "Danas nismo, sutra jesmo" predstavljen je nedavno u Velikoj Kladuši i pokazao kako bi ovaj grad mogao izgledati u budućnosti. Cilj ovoga natječaja je potaknuti inovativne ideje i promišljeno urbanističko planiranje za bolju budućnost gradova u cijeloj BiH. Temeljni cilj projekta je potaknuti razmišljanje o urbanom razvoju manjih gradova u BiH, što je trenutačno prijeko potrebno.

- Naš cilj je uključiti kreativne i optimistične mlade čiji će radovi biti predstavljeni kao dio ovoga projekta - objašnjava njegova koordinatorica Nudžejma Karajić. Crtež je u crno-bijeloj boji postavljen na oronulu fasadu staroga hotela, čime su putem njega pozvani građani Velike Kladuše da sudjeluju na svoj način. Projekt financira nevladina organizacija "Humanity in Action" te se, osim Velike Kladuše, realizira i u Bijeljini, čime je njegova vrijednost značajnija jer povezuje dva entiteta BiH i jedan kraj BiH s drugim krajem. Konačno, ova aktivnost trebala bi potaknuti vlasti da razmišljaju i planiraju urbanistički, a cilj je doznati kako mladi ljudi vide Veliku Kladušu u budućnosti.

- Aktivno smo uključili kreativne i optimistične mlade ljude, čiji će radovi biti predstavljeni kao dio ovoga projekta. Cilj projekta je razmijeniti iskustva u sektoru urbanoga razvoja, a postavljanjem murala vizualizirali smo mogući budući izgled Velike Kladuše - zaključuje Nudžejma Karajić, koordinatorica projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije