Dvadesetjednogodišnji mladić iz Pavice kod Bugojna ozbiljno razmišlja kako vlastitim radom zaraditi novac

Mladi stočar iz Bugojna Muharem Muharemović živi svoj san

storyeditor/2023-12-03/stocar.jpg
04.12.2023.
u 14:37

Muharem Muharemović (21), mladić iz mjesta Pavice u blizini Bugojna, stočar je koji voli svoju staju i goveda, a planira se i u budućnosti baviti ovim poslom jer ga prvenstveno voli i vezan je uz životinje. Brigu o životinjama preuzeo je na sebe, a majka, kaže, proizvodi od mlijeka sve što može, piše faktor.ba.

I dok njegovi vršnjaci "ganjaju" neke druge stvari te i ne pomišljaju ući u staju, a ne baviti se stočarstvom, Muharem živi svoj san i poručuje - kad bi mi ponudili vreću novca za ovo u staji, ne bih im dao. Muharem ima kravu, konja i vola. Imao je, kaže, i junicu, ali ju je morao prodati jer je "ubola" susjedu.

Krava je steona, ali se još muze. Kaže kako bi se trebala oteliti u veljači.

- Mlijeka ima za kućne potrebe, ali i za susjede kojima ne naplaćujem, dadnem im besplatno jer nije sve ni u novcu - govori ovaj mladić. Za zimu se, kaže, dobro spremio.

- Sijena imam oko tisuću bala, šest plastova, dovoljno i žita koje je pojeftinilo. Ljudi ne žele držati stoku, žele biti građani, moderni, imati aute - ističe ovaj mladić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije