Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mladi će svoj glazbeni talent usavršavati i na srednjoškolskoj razini

16. listopada 2020. u 20:23 0 komentara 39 prikaza

Na sjednici Općinskog vijeća Grude donesena je odluka o osnivanju Glazbene škole Grude. Ova vijest posebno će obradovati mlade jer oni su nakon završetka Osnovne glazbene škole Grude morali ići u druge gradove ili su odustajali od nastavka daljnjeg školovanja u glazbi, piše Večernji list BiH

Integrirana ustanova

Ravnateljica Osnovne glazbene škole Grude, koja sada postaje Glazbena škola Grude, Katarina Katura objasnila je za Večernji list što to konkretno znači. - U administrativno-pravnom smislu nije riječ o otvaranju nove institucije, nego o preregistraciji postojeće ustanove Osnovne glazbene škole Grude, koja bi bila integrirana ustanova s mogućnošću osnovnog i srednjeg glazbenog obrazovanja pod nazivom Glazbena škola Grude - kaže nam ravnateljica. Ovo je i logičan slijed s obzirom na zanimanje za ovu školu, ali i kvalitetu kojom se ona diči. - Očigledan interes za ovakvim oblikom srednjoškolskog obrazovanja te broj od 140 učenika u Osnovnoj glazbenoj školi Grude doveo nas je u situaciju da potražimo prikladno rješenje za učenike koji to žele i mogu. Projekt Glazbene škole Grude logičan je slijed kontinuiranog ulaganja u naše učenike i njihovu kvalitetniju naobrazbu, nastao iz više razloga: nemogućnost organizacije prijevoza u susjedne gradove i dugotrajna čekanja učenika, nastojanje za oblikovanjem Gruda kao mjesta s izraženom potrebom bogatije kulturne nadogradnje, stvaranje podloge djelovanju mladog naraštaja glazbenika (na akademijama je 12 studenata glazbe iz naše općine) - kaže nam ravnateljica Katarina Katura. Objašnjava i što ovo u budućnosti znači za mlade s područja općine Grude. - Za mlade Gruđane ovo će značiti priliku za oblikovanje glazbenog talenta na srednjoškolskoj razini, mogućnost kvalitetne investicije u svoje obrazovanje, veću mogućnost izbora za životna opredjeljenja te će biti dijelom više razine prezentacije glazbe kao članovi pjevačkih zborova i instrumentalnih sastava, uz sve brojnije i educiranije slušateljstvo - govori ravnateljica za Večernji list.

Zahvala institucijama

Maksimalnu podršku tijekom svih ovih godina ova škola ima, a i imat će u budućnosti, u načelniku općine Grude Ljubi Grizelju, kao i u ravnatelju Srednje škole Antuna Branka Šimića u Grudama Mladenu Leki. Upravo se i njihove prostorije nalaze pod krovom Srednje škole A. B. Šimića.

- Uime svih učenika i djelatnika, ovim putem zahvaljujemo Srednjoj školi Antuna Branka Šimića u Grudama, Općini Grude, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta, Ministarstvu financija, te Vladi ZH županije i drugim institucijama koje prepoznaju važnost ulaganja u kulturu i obrazovanje - navela je ravnateljica ove škole. Zahvaljujući ovoj preregistraciji, Grude i šira okolica nastavit će uživati u glazbenim poslasticama koje vrijedni polaznici ove škole, zajedno sa svojim profesoricama i profesorima, uče i uvježbavaju.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.