Ivanić - Kraak:

BiH treba nastaviti s reformama nakon predaje zahtjeva za članstvo u EU

Ivanić
02.02.2016.
u 17:05

Na sastanku je razgovarano o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, predstojećem podnošenju zahtjeva BiH za članstvo u EU, prioritetima nizozemskog predsjedanja Vijećem Europske unije, te aktualnoj migrantskoj krizi.

Član Predsjedništva BiH Ivanić je informirao veleposlanika kako je Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo odluku o formalnoj predaji zahtjeva za članstvo u EU 15. veljače.

Veleposlanik Kraak je naglasio da će Nizozemska kao predsjedateljica Vijeća Europske unije biti pouzdan posrednik u procesu podnošenja zahtjeva, s cilјem postizanja kompromisa zemalјa članica EU. On je također naglasio da je veoma bitno da BiH nastavi snažnim tempom provođenje reformi nakon predaje zahtjeva za članstvo, kako bi se pokazala puna opredijelјenost za europski put i postigla neupitna kredibilnost zahtjeva.

Veleposlanik Kraak je iznio klјučne prioritete nizozemskog predsjedanja EU-om, među kojima su rješavanje migrantske krize, povećanje zaposlenosti u EU, te ekonomski rast.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?