problemi u Konjicu

Mještani Bradine blokirali vojarnu gdje trebaju doći migranti iz Bihaća

Klix
29.12.2020.
u 17:23

Osman Ćatić, načelnik Konjica za Klix.ba je kazao da su danas dobili informaciju da će dio migranata iz Bihaća biti smješten na Bradini te dodaje da Općina Konjic nije imala nikakva saznanja niti je bila uključena u bilo kakve radnje po tom pitanju. Blizu 200 mještana je blokiralo krug oko vojarne.

"Mještani su to čuli putem medija i sami su se organizirali i blokirali krug vojarne. Mogu reći da imovinsko-pravni odnosi vojarne nisu riješeni i nalazi se u dvorištu osnovne škole, nalazi se uz cestu naseljenog mjesta i samim tim stanovnici Mjesne zajednice Bradina se protive tome da na ovakav način se postupa prema tom lokalitetu i da migranti s područja Bihaća budu tu smješteni", kazao je, piše Klix.ba. 

Ćatić ističe da nitko ne bježi od toga da snosi jedan dio tereta migrantske krize, ali smatra da treba biti raspoređeno na cijelom teritoriju BIH i svaka općina treba biti uključena.

"Oko 200 ljudi se okupilo, a pristiže još mještana. Općinska inspekcija je utvrdila nepravilnosti u tijeku ovoga postupka", rekao je.

Načelnik Konjica naglašava kako objekat bivše vojarne nije zatvorenog niti poluotvorenog tipa.

"Nema ograde oko objekta, a tu treba smjestiti 500 migranata. Na tom dijelu prolaze stariji, svi se boje za sigurnost nakon svih natpisa o događajima koje se vežu za migrante", poručio je.

Podsjetimo, jedanaest autobusa s migrantima krenulo je danas s lokacije kampa Lipa kod Bihaća.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?