CIJEPISE.ZDRAVLJE.HR

Mjesec dana od prijave na platformu za cijepljenje građanima počele stizati potvrde. Evo o čemu je riječ

29.03.2021.
u 15:42

Nakon mjesec dana građani su počeli dobivati potvrde da su se prijavili na cijepljenje preko platforme cijepise.zdravlje.hr. Obaviješteni su da su se uspješno prijavili za cijepljenje i da prednost imaju osobe starije životne dobi.

"Riječ je o automatiziranoj poruci platforme cijepise.zdravlje.hr koja je obavijestila svih 86.000 prijavljenih da su evidentirani u sustav te da će po dolasku dostatne količine cjepiva dobiti termin za cijepljenje. Oni građani koji su u međuvremenu cijepljeni, dobili su time poruku da su njihovi podaci u evidenciji te da mogu očekivati na vrijeme poruku i za drugo cijepljenje", kazao je za Večernji list ministar zdravstva Vili Beroš.

I na konferenciji Nacionalnog stožera objasnili su kako funkcionira postupak prijave. "Trenutačno smo u drugoj fazi cijepljenja, u kojoj se cijepe samo prioritetne skupine, građani iznad 65 godina i kronični bolesnici. Kako je osim dobi riječ i o procjeni zdravstvenog stanja pacijenta, liječnici obiteljske medicine jedini mogu odrediti prioritetno cijepljenje. Iz toga razloga u drugoj fazi nije predviđeno da liječnici imaju uvid u sve ostale prijavljene već samo one koji će se aktivirati u trećoj fazi", kazano je konferenciji za novinare. "Mi smo naglašavali liječnicima obiteljske medicine da popišu prioritetne skupne prije podizanja ove platforme.

Znači, svi ti pacijenti koji su bili prioritetna grupa već su bili upisani kod liječnika obiteljske medicine. Paralelno je bilo zamišljeno da nećemo dopustiti da se upisuju i na platformu i kod doktora opće medicine, no sami građani inzistirali su na tome da se mogu upisati na oba mjesta. Mogu se upisati na oba mjesta, no kada dobiju termin kod liječnika opće prakse, automatizmom ih se briše s platforme", rečeno je na presici. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije