Sarajevo

Završeni prosvjedi umirovljenika pred zgradom Vlade FBiH

25.10.2017.
u 13:01

Nakon dvosatnog prosvjeda pred zgradom Vlade Federacije BiH okupljeni umirovljenici počeli su se razilaziti.

U Vladi su i dalje na pregovorima predsjednik Saveza udruženja umirovljenika FBiH Mehmedalija Rapa i predsjednik Skupštine Saveza Omer Omerefendić.

Omerefendić je novinarima prije ulaska kazao da će se sastati s Federalnim premijerom Fadilom Novalićem i ministrom rada i socijalne politike Veskom Drljačom.

Okupljeni umirovljenici su prosvjedovali, između ostalog, zbog neusvajanja novog zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju koji je Vlada jučer na sjednici utvrdila u formi prijedloga i uputila u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Rapa je u izjavi novinarima rekao da pozdravlja jučerašnje utvrđivanje Prijedloga i slanje u hitnom postupku. Smatra da će uspjeti doći do rješenja problema umirovljenika.

Naime, umirovljenici iz Federacije BiH okupili su se danas na mirnim prosvjedima ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu zbog neusvajanja novog zakona o mirovinskom i invalidskom osiguranju koji je Vlada jučer na sjednici utvrdila u formi prijedloga i uputila u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?