LIDER SDS-A

Mirko Šarović za povrat nadležnosti, ali s jakom Republikom Srpskom

10.12.2021.
u 16:20

Mirko Šarović, predsjednik SDS obratio se na zasjedanju NSRS i upozorio da je sve loš i opasan put, s mogućnošću rata. 

“Način na koji se ovo predlaže je izravno ugrožavanje mira i uvođenje RS u opasnu spiralu sukoba s mogućnošću izbijanja rata, to želim da prenesem Dodiku. Kao stranka ćemo pratiti i podržavati svaki razuman prijedlog, ali on mora ići kroz dijalog i dogovor. Jednostrane odluke ne, to je opasnost po RS”, poručio je Šarović.

Šarović dodaje da “osobno nikada nisam sudjelovao u prijenosu nadležnosti, nikada moja ruka nije bila za to”.

“Mi smo u jednom u razdoblju 2005-2011. svojom rukom prenijeli ste nadležnosti koje sada želimo vratiti. To je u najvećoj mjeri učinila stranka koja je sada na vlasti- SNSD. Pošteno je reći – jesmo prenijeli te nadležnosti, neke svojom voljom, neke pod prisilom, ali se kajemo, danas to želimo spraviti. To je poštenije, bolje, nego da javnosti prodajemo to da su neki danas narodni heroji, a neki nisu”, zaključuje lider SDS.

Dodikov pristup je poguban po RS, kaže Šarović.

Ističe da “jasno da danas imate većinu, u PD PS BiH, u Vijeću ministara, možda vam opozicija nije potrebna”.

“Legitimno je tražiti vraćanje nadležnosti koje je nekada RS izgubila, ali je ključno pitanje da li RS ima snagu da ta pothvat iznese. Postali smo globalni slučaj, a ovo pitanje nema veze s domoljubljem, ali ima s odgovornošću i s razumom. Kaže da RS nije snažna kao nekada, dosta je siromašnija, politički podijeljena, sa siromašnim braniteljima, narodom, s malo prijatelja, neću  reći da ih nema, ali nedovoljno za pothvat koji planirate. U ovaj pothvat može se upustiti samo jaka RS, a ona to danas nije”, zaključuje Šarović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije