Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ministrica Turković opet protiv priznavanja antigenskog testa, potvrde o cijepljenju ili preboljelom Covidu

31. svibnja 2021. u 14:26 4 komentara 1760 prikaza

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković (SDA) i ministar obrane Sifet Podžić (DF) glasovali su u ponedjeljak protiv olakšavanja uvjeta za ulazak turista i bosanskohercegovačke dijaspore s priznavanjem antigenskog testa, potvrde o cijepljenju ili preboljelom Covidu čime se nastavlja činiti golema šteta turizmu Bosne i Hercegovine. Ova odluka nije prošla na sjednici Vijeća ministara iako su svi drugi ministri iz reda HDZ-a BiH i SNSD-a, uključujući čak i SDA-ovca Selmu Cikotića glasovali za nju, rekla je za Večernjak ministrica civilnih poslova Ankica Gudeljević. 

Ministrica Turković mjesecima ucjenjuje odluku o prmjeni načina ulaska turista i bh. dijaspore u BiH s promjenom viznog režima prema Sudijskoj Arabiji iako se Europska unija protivi jednostranoj promjeni viznog režima s trećim zemljama čime bi BiH narušila SSP i druge ugovore potpisane s unijom.

  • keckin37:

    To znaci da BiH nece nikad funkcionirat. Treba je podijelit i jednom zauvjek rjesiti problem.

  • HUM321321:

    Jadno bolesno i žalosno i od hdz koji je u kontaktu sa turističkim djelatnicima , a od naših fed. partnera ništa drugo nije ni za očekivati pa suma sumarum hebem vam sve po spisku. Pozdrav od turističkoga djelatnika .

  • I ja tebi:

    Rekoh ja biraj kravu da državu vodi . Ma treba to razebat i svak sebi šta se više natežu sa njima.