sastanak u sarajevu

Ministrica Pendeš se sastala s veleposlanikom Republike Italije u BiH Corriasom

sastanak
22.04.2016.
u 14:02

Sastanak ministrice obrane BiH Marine Pendeš i njezinih suradnika s veleposlanikom Republike Italije u BiH Ruggerom Corriasom održan je danas u Sarajevu.

Tema sastanka bila je vezana za aktivnosti Ministarstva obrane BiH kada su u pitanju aktivnosti na ispunjavanju uvjeta za aktiviranje MAP-a i približavanje NATO-u.

Ministrica Pendeš je istaknula kako je Ministarstvo obrane BiH poduzelo sve potrebne korake iz svoje nadležnosti kako bi se ispunio uvjet za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP-a) te da će i dalje davati potporu nadležnim organima da se u što skorije vrijeme uknjiži nepokretna perspektivna vojna imovina.

Veleposlanik Corrias je kazao da Republika Italija podupire državu BiH u njezinim naporima da postane članicom NATO-a te da smatra da NATO i zemlje članice jesu zainteresirane za BiH, ali i da je potrebno intenzivnije raditi na ispunjenju uvjeta koji je pred BiH postavljen kada je u pitanju pristupanje NATO-u, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?