Andreja Katič

Ministrica obrane Slovenije posjetila EUFOR u Sarajevu

17.01.2018.
u 12:02

Ministrica obrane Republike Slovenije Andreja Katič posjetila je Glavnu komandu EUFOR-a u Sarajevu, gdje joj je dobrodošlicu poželio komandant EUFOR-a generalmajor Anton Waldner s kojim je razgovarala o trenutnoj sigurnosnoj situaciji u BiH, kao i ulozi EUFOR-a u pružanju podrške bh. vlastima pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja.

U pratnji Katič bili su slovenski veleposlanik načelnik General stožera Slovenije i članovi slovenskog Parlamentarnog povjerenstva za obranu.

Slovensko vojno osoblje služi u sastavu EUFOR-a u području operacija i značajno doprinosi izvršavanju vojnih zadataka EUFOR-a, bez obzira na to što je njihova zemlja jedna od manjih zemalja sudionica u misiji.

Slovenija je jedna od ukupno 14 zemalja članica EU i pet partnerskih zemalja čiji vojnici službuju u EUFOR-u, blisko surađujući s agencijama za provedbu zakona i Oružanim snagama BiH na održavanju sigurnog i stabilnog okruženja u zemlji, na njenom putu ka europskoj budućnosti, priopćeno je iz EUFOR-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije