razgovarali o problemima pandemije

Ministrica Gudeljević posjetila zdravstvene institucije u SBŽ

28.05.2021.
u 17:16

Ministrica civilnih poslova Bosne i Hercegovine Ankica Gudeljević boravila je danas u Srednjobosanskoj županiji, gdje je s ministrom zdravstva i socijalne politike Antom Matićem i ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo Seadom Karakašem, razgovarala o aktualnim temama u vezi s pandemijom COVID-19.

Ministar Matić i ravnatelj Karakaš naglasili su kako je riječ o prvoj posjeti ministra s državne razine županijskom ministarstvu nadležnom za zdravstvo. Informirali su ministricu Gudeljević o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, posebice o procesu imunizacije na području županije. Kazali su kako je svih pet bolnica na području županije kvalitetno organiziralo rad u uvjetima pandemije.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Sead Karakaš osvrnuo se na proces cijepljenja naglasivši potrebu za oko 41.000 doza cjepiva za prioritetne kategorije. Apelirao je na stanovništvo da se u što većem broju odazove na cijepljenje i istaknuo da se oko 90 posto zdravstvenih djelatnika na području te županije odlučilo na cijepljenje.

U razgovoru je poseban naglasak stavljen na izvještavanje o cijepljenim osobama. Nadležne županijske zdravstvene vlasti spremne su ispuniti svoje obveze u toj oblasti, naglašeno je na sastanku.

Taj sastanak je jedan u nizu sastanaka koje ministrica Gudeljević organizira s nadležnim zdravstvenim institucijama u BiH, priopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije