Sjednica Vijeća ministara

Ministri danas o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama sucima i tužiteljima

 Vijeće ministara BiH
07.09.2016.
u 08:16

Za danas je u Sarajevu najavljena 72. sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Prema predloženom dnevnom redu, ministri će razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini Bosne i Hercegovine, Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Memoranduma o suradnji u oblasti mladih između Vijeća ministara BiH i Vlade Arapske Republike Egipat, Nacrt osnova za pokretanje postupka za pristupanje BiH „Međunarodnoj konvenciji za zaštitu novih biljnih sorti od 2. 12. 1961. godine“ (UPOV konvencija), tekst Konvencije izmijenjen u Ženevi 10. 11. 1972., 23. 10. 1978. i 19. 3. 1991. godine. 

Također je u predloženom dnevnom redu Nacrti osnova za vođenje pregovora: radi zaključivanja Sporazuma o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Europskoj uniji; radi zaključivanja Sporazuma o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Crne Gora u procesu pristupanja Europskoj uniji; radi zaključivanja Sporazuma o suradnji između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Europskoj uniji.

Ministri će razmatrati također Informaciju o sudjelovanju predstavnika BiH u radu Komiteta Vijeća Europe za zločine protiv kulturnih dobara, zatim Prijedlog odluke o reguliranju uredskog poslovanja za potrebe Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Informaciju o realizaciju projekta izgradnje mosta preko rijeke Drine na lokaciji Bratunac – Ljubovija i o potrebi poduzimanja aktivnosti u pravcu realizacije projekta izgradnje zajedničkog graničnog prijelaza BiH i Republike Srbije na teritoriju općine Bratunac. 

Na dnevnom redu je i Informacija o stavljanju van snage Zaključka broj: 05-07-1-544-5/16 od 2. 3. 2016. godine, kojim se prihvatila Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja kreditnog sporazuma s Kuvajtskim fondom za arapski ekonomski razvoj za financiranje izgradnje autoceste na Koridoru Vc, dio poddionice Klopče – D. Gračanica, zatim Informacija o radu Izvoznog vijeća BiH za razdoblje  1. 1. 2016. – 30. 6. 2016. godine, Informacija o kretanju makroekonomskih pokazatelja za siječanj – lipanj 2016. godine, Izvješće o realizaciji vanjskotrgovinskog prometa oružja, vojne opreme, proizvoda dvojne i posebne namjene za 2014. godinu, Izvješće o radu Povjerenstva za NATO integracijski proces Bosne i Hercegovine za razdoblje rujan  2015. – svibanj 2016. godine. 

Trebap bi se razmatrati Prijedlog poslovnika o radu Povjerenstva za NATO integracijski proces BiH i Prijedlog plana rada za razdoblje lipanj – prosinac  2016. godine – novi tekst, Prijedlog ex – post evaluacije strategije upošljavanja u BiH 2010. – 2014., Prijedlog pravilnika o obuci službenika za javne nabave. 

Pred ministrima će se između ostalog naći i Revizorsko izvješće za 2015. godinu s glavnim nalazima i preporukama te još neke odluke i prijedlozi, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije