zdravstvo

Ministarstvo zdravstva FBiH ima koordinirajuću ulogu u pregovorima

06.11.2017.
u 15:37

Federalno ministarstvo zdravstva ima koordinirajuću ulogu u pregovorima o Kolektivnim ugovoru o pravima i obvezama poslodavaca i zaposlenika-doktora medicine i doktora stomatologije u oblasti zdravstva na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine te se ovaj ugovor može zaključiti nakon dobivanja suglasnosti na ispregovarani Kolektivni ugovor vlada županija. 

Kako su pojasnili u priopćenju nakon početka štrajka Strukovnog sindikata doktora medicine i doktora stomatologije Federacije BiH (SSDMiS), odnosno zahtjeva za potpisivanje Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama u oblasti zdravstva na teritoriji Federacije BiH, sporazum prvo treba potpisati osam vlada županija koje su pristupile pregovorima i Strukovnog sindikata doktora medicine i doktora stomatologije FBiH.

Prvi sastanak pregovaračkih timova održan je 21. veljače, a na četvrtom sastanku održanom 23. svibnja, između ostalog, zaključeno je da se pregovori nastave na županijskoj razini da bi se došlo do konačnog dogovora na zadovoljstvo i Sindikata i županija koji su pristupili pregovorima.

Iz Ministarstva naglašavaju da od tada nisu pismeno obaviješteni, niti od vlada županija, niti od Sindikata, o tome jesu li potpisani Protokoli o pregovorima na županijskoj razini između županijskih vlada i Sindikata, kao ni o nastavku i uspjehu pregovora na razini županija. 

Istaknuli su i da se koordinator pregovora - Federalno ministarstvo zdravstva, prema ranijem dogovoru, uključuje u ove pregovore, prema potrebi, i to na istovremeni i usuglašeni zahtjev i Sindikata i Pregovaračkog tima vlada županija, a što je u skladu s odlukom Federalne vlade.

Stoga su pozvali župajske nvlade i Sindikat da, u skladu s pozitivnim zakonskim rješenjima iz ove oblasti, nastave pregovore da bi dostigli realna rješenja na zadovoljstvo obje strane u pregovorima.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?