Potpisani ugovori

Ministarstvo financira četiri nacionalna kulturna društva BiH

zora dujmović kulturna društva
16.11.2015.
u 15:57

Federalna ministrica kulture i sporta, Zora Dujmović, potpisala je danas u Federalnom ministarstvu kulture i sporta Ugovor o financiranju s predstavnicima četiri nacionalna kulturna društva BiH. 

U ime SPKD „Prosvjeta“, Ugovor je potpisao generalni tajnik Nenad Marilović, dok je to, u ime BZK „Preporod“, učinio predsjednik Udruženja Senadin Lavić. Ugovore su također potpisali i Elma Softić Kaunitz, generalni tajnik Kulturnog društva „La Benevolencija“ i predsjednik HKD „Napredak“, Franjo Topić. 

Sredstva za ovu namjenu osigurana su u Proračunu Federacije BiH za 2015. godinu kroz Tekuće transfere neprofitnim organizacijama na pozicijama Federalnog ministarstva kulture i sporta i to:

- Kulturno društvo SPKD „Prosvjeta“ u iznosu od 40.000,00 KM,

- Kulturno društvo BZK „Preporod“ u iznosu od 70.000,00 KM,

- Kulturno društvo HKD „Napredak“ u iznosu od 50.000,00 KM,

- Kulturno društvo „La Benevolencija“ u iznosu od 20.000,00 KM.

„Navedena nacionalna kulturna društva su najstarija kulturna društva u BiH i kao takva predstavljaju značajnu povijesnu, kulturnu, nacionalnu i društvenu činjenicu u BiH te je osnovni cilj potpore nacionalnim kulturnim društvima očuvanje i afirmacija kulturnog identiteta bh. naroda“, istaknula je ovom prilikom ministrica Dujmović.

Dodijeljena sredstva su potpora radu neprofitnim organizacijama za godišnje programske i projektne aktivnosti u smislu očuvanja povijesti, kulture i tradicije naroda BiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva kulture i sporta. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije