Ministar turizma ima važnu poruku za turistički sektor: “Ako bude tako, neće biti problema”

12.06.2024.
u 18:11

Hrvatski sabor, nakon dvotjedne stanke zbog izbora za Europski parlament, nastavio je rad aktualnim prijepodnevom na kojem pitanja članovima Vlade postavlja 40 zastupnika, piše N1. 

Nezavisni zastupnik Vladimir Bilek postavio je pitanje ministru sporta i turizma Tončiju Glavini.

“Potencijalni gosti će izostati ili prolongirati odmor zbog Europskog prvenstva u Njemačkoj i Olimpijskih igara u Parizu. Što su Ministarstvo i Hrvatska turistička zajednica napravili kako bi privukli turiste? Kako procjenjujete mogućnosti kontinentalnog turizma i što će se napraviti da bi se razvijao?”, pitao je. 

Ministar je u odgovoru pojasnio je da se kroz europske fondove “uložio znatan novac”, a kroz Nacionalni fond za oporavak više od 260 milijuna eura, od čega oko 60 posto odlazi za razvoj kontinentalnog turizma. Što se pitanja oko turističke sezone tiče, koje je pitao i HDZ-ov Dalibor Milan, ministar Glavina naglasio je zadovoljstvo rezultatima te naglasio da je Hrvatska postala cijelogodišnja turistička destinacija.

“Trebamo biti racionalni i odgovoriti na izazove sezone. Europsko prvenstvo će definitivno odvući dio pažnje, kao i Olimpijske igre, a po svim parametrima u sektoru, svakako ćemo imati dobru sezonu. Iskoristio bih apel turističkom sektoru, ali i upozorenje, ovo je godina kad se vodi prava tržišna utrka pa nam je bitno poslati poruku svijetu da smo još bolji i konkurentniji. Pozvao bih sektor da pripazi na odnos cijena i ponude. Ne postoji gost koji je nezadovoljan cijenama ako je usluga kvalitetna. Ako bude tako, neće biti problema.”

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?