Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ministar Pejić: Bogu hvala, beba je zdrava, a ja sam radio svoj posao

11. lipnja 2019. u 21:38 0 komentara 252 prikaza
beba

Iako nisu česti, godišnje bude u BiH pokoji slučaj da se dijete rodi u putu. Međutim, da čin poroda obavi ministar osobno, e to nismo imali priliku zabilježiti. On je Tomislav Pejić, ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Nisam nimalo dvojio

Za Pejića je poznato da vrijedno radi, ali nije mu drago što je upravo on u središtu zbivanja i kad smo ga kontaktirali, znali smo da neće biti oduševljen što je njegov čin, koji je za svaku pohvalu, završio u medijima, no što je, tu je, piše Večernji list. - Radio sam svoj posao. Ja sam na prvom mjestu liječnik i postupio sam onako kako uvijek postupam u ovakvim slučajevima - kaže nam prvi čovjek zdravstva u ZHŽ-u koji je pomogao da na svijet dođe zdrava djevojčica, svjestan ipak da dosad aktualni ministri nisu činili ovakva djela. Večernjak je jedino uspio pronaći primjer francuskog ministra Philippa Douste-Blazyja, koji je isto to učinio, ali kad je već prestao biti ministar. - Suprug žene koja je rađala došao je s njom u ginekološku ambulantu i odmah sam bio svjestan stanja u kojem se ona nalazi, odnosno da je pred porođajem, tako da nismo gubili ni trenutka nego smo krenuli za Mostar, svjesni da u svakom trenutku beba može doći na svijet. To se i dogodilo. Vozilo Hitne pomoći stalo je pored jedne kuće u Dužicama, a ja sam porodio ženu. Beba je odmah zaplakala, imala je oko tri kilograma, bila je sasvim zdrava. Tu smo odradili ostalo što je trebalo kako bi majka i beba uspješno došle do SKB-a Mostar i ovom prilikom zahvaljujem svome timu Hitne pomoći u Grudama, kao i SKB-u Mostar i timu koji nas je tamo dočekao.

Vijest svi prenijeli

Bogu hvala, i majka i beba su dobro, a ja opet kažem, radio sam ono što je moj osnovni posao i uvijek kad se nađem u takvoj situaciji, to ću i učiniti - kazao je ministar Pejić. Vijest o ovom nesvakidašnjem događaju u Širokom Brijegu, na putu između Gruda i Mostara, prenijeli su i regionalni mediji.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.