sastanak

Ministar Kraljević s čelnicima Napretka i Preporoda: Puna podrška svim budućim projektima

23.01.2024.
u 17:51

Ministar Kraljević je istaknuo da je svjestan značaja temeljnih organizacija kulture naroda BiH i izrazio punu podršku svim budućim projektima, ali i opstojnosti rada društava čija se povijesna i kulturna vrijednost trebaju i moraju očuvati.

Dopredsjednik Vlade Federacije BiH i ministar financija Toni Kraljević sastao se u sjedištu Ministarstva u Sarajevu s predsjednikom Hrvatskog kulturnog društva Napredak dr. sc. Nikolom Čičom i predsjednikom Bošnjačke zajednice kulture Preporod prof. dr. Sanjinom Kodrićem.

Na sastanku su sudjelovali i voditeljica Stručne službe HKD Napredak  Dragana Radić Poljo i generalni tajnik BZK Preporod Nazif Salčin.

Tijekom ovog susreta ukazano je na značaj ovih temeljnih organizacija kulture naroda u BiH, te je istaknuto kako su HKD „Napredak“ i BZK „Preporod“ među najznačajnijim kulturnim društvima u našoj zemlji koja baštine kulturnu i povijesnu tradiciju naroda u BiH, priopćeno je iz HKD Napredak.

Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima rješavanja njihovih statusnih pitanja i načina financiranja jer će tek na taj način u punom kapacitetu moći dati svoj doprinos.

Ministar Kraljević je u prijateljskom i susretljivom razgovoru istaknuo da je svjestan značaja temeljnih organizacija kulture naroda BiH i izrazio punu podršku svim budućim projektima, ali i opstojnosti rada društava čija se povijesna i kulturna vrijednost trebaju i moraju očuvati.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije