Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Ministar Grubeša na proslavi 300. godišnjice Tužiteljstva Ruske Federacije

14. siječnja 2022. u 14:24 0 komentara 95 prikaza

Ministar pravde BiH Josip Grubeša sudjelovao je na  proslavi obilježavanja 300. godišnjice Tužiteljstva Ruske Federacije koja se održavala u razdoblju od 11. do 13. siječnja u Moskvi. Događaj je u organizaciji Generalnog Tužiteljstva Ruske Federacije, a okupio je visoke dužnosnike i predstavnike  pravosuđa iz cijelog svijeta.

Tijekom službenog boravka u Moskvi, Grubeša se susreo i s najvišim dužnosnikom u pravosuđu Ruske Federacije, Generalnim tužiteljem Ruske Federacije g. I.V. Krasnovim. Kroz otvoren  razgovor na sastanku  je  potvrđen zadovoljavajuće visok stupanj dostignutih međunarodnih  odnosa i  suradnje između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije. 

 | Autor :

Posebno je istaknuto zadovoljstvo zbog dogovora oko Sporazuma o suradnji između Generalnog Tužiteljstva Ruske Federacije i Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine čiji tekst su radne grupe usaglasile sredinom prošle godine, a čije konačno zaključivanje čeka odobrenje od strane Predsjedništva BiH. 

Ministar Grubeša, između ostalog je istaknuo kako je potpisivanje ovog Sporazuma jedno od važnih pitanja kada je riječ o suradnji između ove dvije zemlje, kao i da će biti značajan čimbenik u suzbijanju suvremenih izazova i prijetnji, s naglaskom na borbi protiv svih oblika kriminaliteta, a posebno cyber kriminala.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.