Ministar pojasnio

Minimalna dokumentacija za podršku majkama rodiljama od 1000 KM

06.04.2024.
u 13:10

 

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić održao je nedavno sastanak s direktorom Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDEEA) Almirom Badnjevićem kako bi razmotrili aktivnosti neophodne za provođenje programa podrške majkama rodiljama za svako novorođeno dijete u Federaciji BiH u 2024. godini.

Ministar je istaknuo kao osnovni cilj maksimalno smanjenje zahtjeva za dokumentacijom od podnositelja prijava, te realizaciju svih procesa putem službenih kanala između Ministarstva i IDEEA-e.

Direktor Badnjević izrazio je punu podršku ovom cilju, te obećao da će učiniti sve što je u njihovoj moći kako bi se proces podjele podrške rodiljama pojednostavio i ubrzao.

Kako bi se sve to omogućilo dogovorena je suradnja i potpisivanje sporazuma između Ministarstva i IDEEA-e zbog nastavka aktivnosti koje će omogućiti skori početak podjele podrške rodiljama od po 1000 KM za svako novorođeno dijete, priopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?