RASVJETLJAVAJU SE OKOLNOSTI

Milina otkrio detalje: Pucao je na trojicu policajaca, sigurnost građana nije bila ugrožena

12.10.2020.
u 21:40

- Pronašli smo oružje koje dovodimo u vezu s ovim događajem - radi se o dugom vatrenom oružju, dalje je to stvar naših balističara i vještačenja, rekao je Milina

Nakon što je jutros nešto iza osam sati mladić teško ranio policajca ispred zgrade Vlade ponovno je otvoreno niz pitanja, među njima i ono vezano uz sigurnost na Markovu trgu, ali i načina na koji je policija reagirala te dostupnost oružja.

- Policija rasvjetljava sve okolnosti ovog događaja koji se zbio jutros oko osam sati i šest minuta, utvrđujemo trasu kretanja i koliko smo dosad utvrdili nije bilo prethodne ugroze građana niti je oružje nošeno vidljivo, niti je bilo dojave da je oružje nošeno vidljivo u prostoru, ni oko Trga Svetog Marka, niti u Zagrebu. Policija je utvrdila u velikom dijelu trasu njegova kretanja, ali ne mogu zasad o tim detaljima, a ono što mogu jest reći da sigurnost građana drugih nije bila ugrožena', rekao je glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

- Sve se još detaljno balistički obrađuje, nije bilo nikakve dostave nekakvim kolicima, a moram reći jer to možda nije dovoljno rečeno i da je drugi policijski službenik uzvratio - upotrijebio vatreno oružje, ali i da je počinitelj upotrijebio vatreno oružje osim prema ozlijeđenom policijskom službeniku i prema još dvojici njih, rekao je Milina, navodi RTL.

- Namjere napadača zasad ne možemo potvrditi, ali ono što je ključno je brza reakcija policijskih službenika na osiguranju, posebno kolege koji je odmah uzvratio počinitelju, a moram ponoviti da se radi o otvorenom prostoru - sustav osiguranja funkcionira - postoji vanjsko i unutarnje osiguranje i videonadzor tako da ovdje policijski službenici koji rade na osiguranju štićenih objekata su ispravno napravili svoj posao. Moram zahvaliti policijskim službenicima koji su danas postupali, naglasio je.

- Pronašli smo oružje koje dovodimo u vezu s ovim događajem - radi se o dugom vatrenom oružju, dalje je to stvar naših balističara i vještačenja. Sada se prikupljaju obavijesti, provode dodatne dokazne radnje na više lokacija, sve je to u tijeku i javnost će o svemu o čemu se u datom trenutku može biti obaviještena, rekao je Milina.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije