Vlada FBiH

Milijun KM za uspostavu zrakoplovne linije između Mostara i Zagreba

21.12.2017.
u 12:49

Vlada Federacije BiH danas je na sjednici, koja je održana u Sarajevu, utvrdila Nacrt zakona o obveznim osiguranjima u prometu i uputila ga u redovitu parlamentarnu proceduru.

Jedan od razloga za donošenje tog zakona jeste deregulacija i liberalizacija cijena obveznog osiguranja od odgovornosti za vozila, s ciljem očuvanja stabilnosti i neometanog funkcioniranja sektora osiguranja. Primjena aktualnog Zakona iz ove oblasti, iz 2005. godine, pokazala je nedostatke koji otežavaju njegovu provedbu.

Vlada FBiH utvrdila je Nacrt zakona o dopuni Zakona o lovstvu kojim je prenijela ovlasti zakonodavno-pravnim povjerenstvima Zastupničkog i Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da, u roku od tri mjeseca od dana stupanja na snagu ovog zakona, utvrde prečišćeni tekst Zakona o lovstvu i dostave ga parlamentarnim domovima radi verificiranja.

Danas je dana suglasnost na Program rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2018. godinu koji, u skladu s Programom mjera za socijalno zbrinjavanje nezaposlenih osoba koje su u procesu stečaja, likvidacije, restrukturiranja i privatizacije poduzeća ostale ili ostaju bez posla i Operativnim programom za njegovu realizaciju, predviđa uvećanje ove pozicije za dodatnih 20 posto od ukupno planiranih prihoda po osnovu doprinosa za osiguranje za slučaj nezaposlenosti. Na toj poziciji je za 2018. godinu planiran iznos od 13.000.000 KM.

Prihvaćena je informacija o aktivnostima na realizaciji projekta „Strategija razvoja znanstveno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada u Federaciji Bosne i Hercegovine za razdoblje 2017-2027. godina“, koju je pripremilo Federalno ministarstvo obrazovanja i dana suglasnost na Prijedlog strategije provedbe prava intelektualnog vlasništva u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2017.-2022. godina.

Federalna vlada donijela je tri odluke o izmjeni odluka o usvajanju programa utroška sredstava „Kapitalni transferi javnim poduzećima – Unapređenje zrakoplovnog prometa Federacije BiH utvrđenih proračunom Federacije BiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu prometa i veza kojim su previđene subvencije zračnim lukama u ukupnom iznosu od 7.000.000 KM. Po 2.000.000 KM namijenjeno je zračnim lukama u Tuzli, Bihaću i Mostaru, a dodatnih 1.000.000 KM za subvencije pri uspostavljanju redovite zrakoplovne linije između Mostara i Zagreba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?