posjet Vitezu

Milas: Otvaranje radnih mjesta ključ opstanka Hrvata u BiH

Zvonko Milas
Petar Glebov/PIXSELL
23.11.2016.
u 13:33

Svjesni smo iseljavanja stanovništva, ne samo iz BiH, nego i iz Hrvatske, i zato smatram da su radna mjesta ključ opstanka - naglasio je Milas

Republika Hrvatska će se i dalje truditi da pomaže Hrvatima u BiH, a prioritet su nova radna mjesta kao ključ njihovog opstanka u BiH, rečeno je danas u Vitezu, tijekom posjete državnih tajnika Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske.

Državni tajnik Ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas kazao je novinarima kako će taj ured nastaviti financirati brojne projekte, u dogovoru s bh. općinama u kojima žive Hrvati, naglasivši kako je bitno da oni iniciraju otvaranje novih radnih mjesta.

- Svjesni smo iseljavanja stanovništva, ne samo iz BiH, nego i iz Hrvatske, i zato smatram da su radna mjesta ključ opstanka - naglasio je Milas.

Istaknuo je da će u fokusu Ureda biti i obrazovanje, zbog čega je i povećan broj stipendija za djecu hrvatske nacionalnosti u BiH.

- Hoćemo da oni završavaju fakultete u BiH i da svojim znanjem doprinesu boljem i kvalitetnijem životu te da sutra imaju posao ondje gdje su rođeni - kazao je Milas.

Nakon sastanka sa članovima Gradskog kazališta mladih Vitez, državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić istaknula je kako se nada da će djeca iz Viteza, ali i cijele BiH, imati priliku i za školovanje u Europi, kako bi se sa stečenim znanjima vratili u svoju sredinu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?