Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Mikulić: Politike prema mladima okosnice su rada EPP-a

23. studenoga 2019. u 16:01 0 komentara 132 prikaza

Izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH, na čelu s predsjednikom Mladeži Mariom Mikulićem, po prvi puta službeno je sudjelovalo na Kongresu Europske pučke stranke. Domaćin EPP Kongresa, održanog 20. i 21. studenog, bio je predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Republike Hrvatske Andrej Plenković, a Kongres je bio i izbornog karaktera. 

Predsjednik Mladeži HDZ BiH Mario Mikulić tom prilikom je naglasio važnost aktivnog sudjelovanja predstavnika mladih i njihovog rastućeg doprinosa političkom djelovanju, priopćeno je iz HDZ-a BiH. 

"Aktivnim sudjelovanjem na Kongresu smo, zajedno s predsjednikom HDZ-a BiH dr. Čovićem - koji je imao niz razgovora s europskim dužnosnicima, dodatno ojačali poziciju naše stranke u međunarodnim okvirima. Ono što je vidljivo je usmjerenje politike europskih pučana prema populaciji mladih, a upravo te politike postaju okosnica svih politika EPP-a. O ovome svjedoči i rezolucija koja je  usvojena na prijedlog HDZ-a RH i govori o demografskoj obnovi na europskom kontinentu, što je također bitna tema za BiH", rekao je Mikulić. 

Kongresu EPP-a u Zagrebu nazočili su i predstavnici Mladeži Europske pučke stranke, na čelu s predsjednicom Lidiom Pereirom, s kojom je naše izaslanstvo održalo niz zajedničkih razgovora na panel raspravama. 

Predstavnici Mladeži HDZ-a BiH sudjelovali su na panel raspravi Youthin’ Up European Politics, koju su predvodili predsjednica Mladeži Europske pučke stranke Lidia Pereira i bivša glavna tajnica Andrea Vodanović. 

Kao i prije par mjeseci, tako smo i na Kongresu EPP-a imali priliku razgovarati s austrijskim kancelarom Sebastianom Kurzom. 
"Upoznali smo ga sa trenutnom političkom i društvenom situacijom u BiH. Ovim putem želim uputiti čestitke predsjedniku Plenkoviću na inicijativi za navedenu rezoluciju, ali i na organizaciji EPP Kongresa  - rekao je predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Mario Mikulić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.