Mihajlica: Okončati istragu o napadu na Vučića

Vučić
15.03.2016.
u 11:00

Pravosudne institucije i policijske agencije na razini BiH odgovorne su što još nije okončana istraga o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Potočarima, istaknuo je predsjednik Odbora za sigurnost Narodne skupštine RS-a Milanko Mihajilica.

“Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine vodi istragu u ovom slučaju i nedopustivo je što još nije podiglo optužnicu protiv odgovornih osoba. To je velika sramota za sve u BiH, jer je prošlo osam mjeseci od pokušaja ubojstva Vučića”, rekao je Mihajilica Srni. On je ocijenio da je problem što se u BiH sve manje govori o napadu na premijera Srbije. “Nije dobro što netko želi sve zataškati te da bude zaboravljen napad u Potočarima. Bilo je dovoljno vremena da konačno bude utvrđeno tko je izvršio napad i tko ga je naredio”, dodao je Mihajilica. On kaže da predstavnici Republike Srpske u institucijama BiH, ali i skupštinski Odbor za sigurnost moraju inzistirati na završetku navedene istrage i utvrđivanju odgovornosti. “Bilo bi dobro kada bi i dužnosnici iz Srbije energičnije tražili od pravosudnih institucija i policijskih agencija u BiH da okončaju istragu”, rekao je Mihajilica.

Vučić je napadnut 11. srpnja prošle godine, nakon komemoracije u Memorijalnom centru u Potočarima. Neovisni odbor Parlamentarne skupštine BiH, na sjednici održanoj 3. ožujka u Sarajevu, ponovno nije zauzeo stav u vezi s ovim napadom na premijera Srbije. Predsjedatelj Neovisnog odbora Žiko Krunić je nakon sjednice rekao novinarima da je Odbor ranije dobio informaciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine da se protiv direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića ne vodi postupak u vezi s navedenim događajem.

“Osim tog akta, zatražit ćemo od Direkcije informaciju o eventualnim propustima njezinih službenika tog dana u Srebrenici”, rekao je Krunić.

On je najavio da će na bazi te informacije i dopisa ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragana Mektića u vezi s događajima u Srebrenici 11. srpnja prošle godine Neovisni odbor ubrzo raspravljati o ovom pitanju. “Bez obzira na senzibilitet tog događaja, mi ćemo se ponovno njime brzo baviti na bazi ovih materijala”, rekao je Krunić ističući da je Odbor, prema poslovniku o svom radu, dužan zauzeti stav i o tome obavijestiti ministra sigurnosti i Vijeće ministara BiH. •

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?