PREDSJEDNICA EUROPSKOG PARLAMENTA

Metsola: Vrijeme je da danas otvorimo pristupne pregovore s BiH

21.03.2024.
u 20:05

Predsjednica Europskog parlamenta Roberta Metsola u četvrtak je na konferenciji za medije u Bruxellesu rekla da je vrijeme da se danas, na summitu Europskog vijeća, otvore pristupni pregovori s Bosnom i Hercegovinom.

Metsola ističe da će proširenje Europske unije, s članstvom temeljenim na jasnim ciljevima, kriterijima i zaslugama, uvijek služiti kao najbolja investicija u mir i sigurnost, stabilnost i prosperitet na našem kontinentu.

- Zato je vrijeme da danas otvorimo pristupne pregovore s Bosnom i Hercegovinom u EU – zaključila je predsjednica Europskog parlamenta.

Podsjećamo, danas i sutra u Bruxellesu održava se summit na kojemu će čelnici zemalja Europske unije, među ostalim, odlučiti o otvaranju pregovora o pristupanju s BiH.

Bosni i Hercegovini dodijeljen je status kandidata u prosincu 2022. godine, a Europska komisija je prošli tjedan dala pozitivnu preporuku za početak službenih pregovora o pristupanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?