Tvornica obuće "Bema"

Melaniji Trump izradili cipele u Banjoj Luci, bijele i zlatne

cipele
29.08.2016.
u 11:00

Tvornica obuće “Bema” iz Banje Luke za koji dan će poslati dva para cipela, u bijeloj i zlatnoj boji, posebno rađenih za potencijalnu prvu damu Amerike, Melaniju Trump.

Isprovociran fotografijama

Na ovu ideju došao je direktor spomenute tvornice Marinko Umićević, a radnici su ga, kako kaže, svesrdno podržali i odmah se bacili na posao, piše Večernji list BiH.

- Bio sam isprovociran pričom o golim fotografijama gospođe Trump. Naravno da je ona jako zgodna žena. Ali, s druge strane ne razumijem kampanju koju vodi Hillary Clinton, koja je trebala stati u obranu Melanije Trump jer žena uvijek treba braniti ženu. Međutim, ona to nije uradila i to me je isprovociralo. U tvornici mi radi 1100 žena, a i otac sam dviju kćeri. Zato da sam želio napraviti lijepu gestu. Važnu ulogu u mojoj odluci odigralo je i Melanijino podrijetlo s ovih naših prostora, pa je tim moje zadovoljstvo veće. Odrasla je u Titovom sustavu i zato sam uvjeren da ima dušu koja nedostaje Zapadu - smatra Umićević.

Žena Donalda Trumpa, dodaje on, preko Facebooka je izrazila zadovoljstvo ovakvom gestom, ističući da joj puno znače pažnja i riječi podrške koje ima iz Banje Luke.

- Poslali smo joj poruku na ćirilici, latinici i engleskom jeziku i pitali je za broj cipela, a ona nam je odgovorila da je oduševljena našom gestom. Nakon što smo objavili da ćemo raditi cipele za Melaniju Trump, osim medija iz cijelog svijeta, javili su nam se i predstavnici iz tvornice za proizvodnju obuće “Kopitarna” iz Slovenije. Kažu da su oduševljeni idejom i da im je žao što je se oni nisu prvi sjetili, jer je Melania, navodno, odrasla u kući prekoputa njihovih pogona. Tako sam i saznao da ona nosi broj 38,5 – objašnjava Umićević.

On vjeruje da potencijalnu prvu damu Amerike neće razočarati izgledom i kvalitetom dara, unatoč činjenici da ona nosi obuću vrijednu i po 2000 eura.

- Vodeći se time, materijal smo, posebno za nju, nabavili iz Italije. Bijele cipele imaju potpeticu visine osam, a zlatne 12 centimetara. Pravljene su od memorijske pjene, tako da će biti lagane i udobne za nošenje. U unutrašnjost cipela je utkan zmijanjski vez, a ispod znak “Beme” – navodi Umičević.

Više od tisuću radnika

Hoće li ovakve cipele praviti i za šire tržište, odlučit će, kaže, tek kad čuje komentare Melanije Trump.

- Nadamo se da bi kroz ovu gestu na naš prostor mogla doći jedna “maslinova grančica” i bolje sutra, a ne stalno neki “bič, oganj i mač”. Obitelj Clinton nas je bombardirala ni krive ni dužne. Glavni krivci nikad ne odgovaraju za svoje postupke, a zbog takvih pojedinaca uvijek ispašta narod, što je nepravda – ističe Umićević.

Tvornica obuće “Bema”, dodaje on, ima 1250 radnika i proizvodi 10.000 pari obuće dnevno. Cipele od 2004. godine proizvode za poznate kupce, a svoju obuću, osim BiH, izvoze i na zahtjevno strano tržište.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?