Međunarodni tajnik HDZ-a BiH i zamjenik ministra vanjskih poslova Brkić na dvodnevnoj političkoj skupštini EPP-a u Bruxellesu

31.01.2024.
u 16:34

Danas je u Bruxellesu završeno dvodnevno zasjedanje Političke skupštine Europske pučke stranke (EPP). Predstavnik HDZ-a BiH bio je međunarodni tajnik stranke i zamjenik ministra vanjskih poslova BiH mr.sc. Josip Brkić.


Na dvodnevnom zasjedanju političke skupštine najveće i najjače političke grupacije u EU razgovaralo se predstojećem pripremnom razdoblju za EU izbore, kao i održavanje Kongresa EPP-a početkom ožujka u Bukureštu. Međunarodni tajnik Brkić istaknuo je jasnu opredijeljenost HDZ-a BiH da bude predvodnik politika EPP-a u BiH i ključni politički faktor na putu BiH prema EU.


Predstojeći EU izbori su izazov na koji ćemo zajedno pokazati snagu EPP-a na europskom tlu, te dati ključni doprinos stabilnim demokratakim procesima koji su potrebni na globalnoj sceni, istaknuo je Brkić. Bosna i Hercegovina nalazi se pred povijesnim iskorakom kada su u pitanju EU integracije i imamo ključnu ulogu kao politička organizacija.


Na Političkoj skupštini EPP razgovaralo se i o ključnim prioritetama pri izradi EPP Manifesta kao i strateškim dokumentima obitelji EPP-a koji će se naći na Kongresu početkom ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije