traže 200 000 KM odštete

Međunarodna škola tužila Lovrenovića i Mahmutović

 Lovrenovića i Mahmutović
23.04.2016.
u 19:42

Međunarodna škola Sarajevo tužila je za klevetu Dubravka Lovrenovića i Alisu Mahmutović nekoliko tjedana nakon što je glavna tužiteljica Tužiteljstva ŽS Dalida Burzić priopćila da prema rezultatima istrage samoubojstva dječaka Mahira Rakovca, nije bilo elemenata kaznenog djela, javlja N1.

Lovrenović i Mahmutović su u pismu medijima naveli da je visina odštetnog zahtjeva ukupno 200.000 KM.

''Toliko, naime, prema njihovoj procjeni, iznose duševne boli koje smo im prethodno, uz obilje materijalnih dokaza, prouzročili javno govoreći o okolnostima koje su prethodile smrti njihovog dugogodišnjeg učenika, a našega sina i posinka, Mahira Rakovca. Oni izgleda sve mogu pretvoriti u novac, i bol i mržnju, i ljubav i svaku emociju'', navodi se između ostalog u pismu.

Podsjećamo, Mahir Rakovac je sredinom prosinca prošle godine izvršio samoubojstvo skočivši sa osmog kata zgrade u sarajevskom naselju Dobrinja. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije javnosti, organizirani su prosvjedi širom zemlje, a pokrenuo je i pitanja oko vršnjačkog nasilja kao sve češće pojave u bh. društvu.

U rezultatima istrage koji su predočeni javnosti naglašeno je da nijedan dokaz ne upućuje na to da je nad maloljetnim Mahirom Rakovcem izvršeno silovanje niti kazneno djelo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije